Minun rauhani.

 

Johannes 14:27. Rauhan minä jätän teille: minun rauhani - sen minä annan teille. En minä anna teille, niinkuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö.

 

Jeesuksen kuulijat ymmärsivät heti mitä tarkoittivat sanat, en minä anna teille, niin kuin maailma antaa. Kuulija joka eli tuossa maailman ajassa ymmärsi, että tämä maailma nykyisine hallitsijoineen ei voi aikaan saada rauhaa. Tämä maailman tilanne on kykenemätön antamaan tulevaisuutta lapsillemme. Oli kuultu lukemattomia lupauksia, mutta niihin ei jaksettu enää uskoa. Mutta nyt tämän miehen, Jeesuksen lupaus rauhasta, ”minun rauhani” tuntui heti erilaiselta ja uskottavalta.

 

Kuulija ymmärsi tuon rauhan sisältävän myös yhteyden. Minun yhteyteni sen minä annan teille. Ensiksi Jumalan ja ihmisen välillä, sitten myös lähimmäisten kanssa. Tämä kuulosti uskomattomalta mutta niin tarpeelliselta. Yhteyden rikkominen on aina ollut ja tulee olemaan sielunvihollisen saatanan ensisijaisena aikomuksena. Kohteena kodit, avioliitot, seurakunnat jne.

 

Tuo ”minun rauhani” sisältää myös eheyden. Minun eheyteni sen minä annan teille. Eheys sielun ja mielenmaailmassa kuuluu jokaiselle Jumalan luomalle ihmiselle koko elin ajaksi. Mutta kuinka varhain tuo sisäinen eheys onkaan särkymässä, tämän päivän maailmassa. Lisääntyvät lasten pahoinvointi, depressio, psyykkinen oireilu… kertovat omaa totuuttaan.

 

Rakas ystävä nuorempi tai vanhempi sinulle kuuluvat Jeesuksen Sanat: Minun Rauhani, Minun Yhteyteni ja Minun eheyteni sen minä annan sinulle. Tämä yliluonnollinen rauha otetaan vastaan lahjana, uskossa Jeesukseen Kristukseen.

 

Jesaja 9:5. Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, jonka hartioilla on herraus, ja hänen nimensä on: Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen isä, Rauhanruhtinas.