Sana Verestä

Veressä on elävän olennon elämänvoima. (3Ms. 17:11) Verestä puhuminen elämän voimana ja elämän antajana ei kuulune tämän päivän yleisimpiin keskusteluihin tai teksteihin. Veren vuodatusta kyllä muuten näytetään ja siitä uutisoidaan mutta ei elämänantajana.

Kuitenkin sen merkitys korostuu mitä pidemmälle raamatun kuvaama luopumus ja eksytys etenee. Elämä tarvitsee aina veren, niin myös hengellinen elämämme itsessämme ja seurakunnassamme joka on Kristuksen ruumis. Aadamin puhdas ja kuolematon veri tuli kuoleman alaiseksi syntiin lankeemuksen seurauksena. Tämä synnin saastuttama veri virtaa näin koko ihmiskunnassa.

Näin ollaan tilanteessa, että tarvitaan puhdas turmeltumaton veri joka voi vapauttaa meidät tästä synnin kuoleman alaisuudesta. On vain yksi joka pystyi luovuttamaan meille tällaisen veren. Neitsyestä syntynyt Jeesus Kristus jonka veri ei ollut langenneesta ihmisestä vaan Pyhästä Hengestä. Matteus 1: 18. Jeesuksen Kristuksen syntyminen oli näin. Kun hänen äitinsä Maria oli kihlattu Joosefille, huomattiin hänen ennen heidän yhteen menoaan olevan raskaana Pyhästä Hengestä.

Jeesuksen oli syntyminen ihmisestä Aadamin jälkeläisenä kirjoitusten mukaisesti mutta Jeesuksen ei tullut ottaa Aadamin verta joka oli synnin saastuttama. Tässä tarvittiin Jumalan yliluonnollista Pyhän Hengen vaikutusta. Jeesuksen pyhä ja puhdas veri on edelleen se ainut maksuväline jolla Jumala saattoi ostaa meille lunastuksen koskien sinua ja minua ja koko ihmiskuntaa. Kol. 1: 14. Hänessä meillä on lunastus, syntien anteeksisaaminen.

"Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin! (Joh. 1:29). Tullessaan ihmisen kaltaiseksi kivussa ja kärsimyksessä kaikessa paitsi synnissä hän otti sinunkin syntisi kantaakseen ja sovittaakseen ne Jumalan edessä täydellisenä, viattomana ja puhtaana syntiuhrina.

Turmeltumaton veri on vuodatettu, veri jossa on kuoleman voittanut iankaikkinen elämä. Onko sinulla osallisuus Jeesuksen Kristuksen vereen joka puhdistaa ja vapauttaa sinut synnin ja kuoleman laista?

Sinä voit Pyhän Hengen yliluonnollisesta vaikutuksesta kokea uudestisyntymisen ihmeen ja myös siinä säilymisen ihmeen. Pyhällä Hengellä täytyminen on sinulle siihen voimaksi, kuuntele Jeesuksen lupaus, Apt. 1:8 vaan, kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani. Johannes 3:16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.