Puhtain purjein

Tämä tarina piirtyi mieleeni katsellessani Pyhäselän aurinkoista järven pintaa. Tuolla kaukana järvenselällä purjehti purjevene, joka erottui vielä kaukaakin valkoisista purjeistaan. Tarina sai alkunsa lapsuuteni muistosta, isän tekemästä purjeveneestä.

Purjevene jonka Isäni valmisti, ollessani pieni poika, oli todella upea. Siinä olivat kaikki pienetkin yksityiskohdat paikallaan, kuten oikeassakin purjeveneessä. Olihan Isäni merimies. Tämä oli todellinen aarre joka herätti naapuri lapsissakin suurta mielenkiintoa ja kateutta.

Kävi kuitenkin niin, että tämä Isän valmistama purjevene katosi. Kun poika vihdoin oli lähes unohtanut tämän purjeveneen, tuli se esille vuosien jälkeen yllättävällä tavalla. Pojan koulumatka kulki kylän läpi, ja eräänä päivänä hänen katseensa kiinnittyi erääseen osto ja myyntiliikkeen ikkunaan. Aivan oikein siinä oli varmasti Isän tekemä purjevene. Mutta veneeseen oli kiinnitetty todella suuri hintalappu.

Jokainen päivä poika kulkee jännityksellä näyteikkunan luo. Vieläköhän purjeveneeni on tallella. Kovasta hinnasta huolimatta poika pistää kaiken hankkiman rahan talteen, ja näkee kovasti vaivaa säästääkseen enemmän ja nopeammin.

Lopulta tulee tämä riemun päivä. Poika astelee liikkeeseen mukanaan riittävä rahasumma. Purjevene ojennetaan pojan käsiin, pitkän tovin hän katselee ja ihailee sitä ja päättää korjata sen entiseen loistoonsa. En ikinä enää hukkaa sinua.

Ystäväni Sinä saatat olla tämä kertomuksen purjevene. Purjevene jonka Taivaallinen Isäsi valmisti. Jokaista yksityiskohtaa myöden sinusta tuli ainutlaatuinen ja arvokas! Puhtailla purjeilla lähdit elämäsi meriä seilaamaan. Mitä sitten tapahtui? Mikä oli se karikko johon elämäsi myrskyssä kariuduit. Sinut korjattiin talteen. Mutta ei hyvien aikomusten merkeissä. Sinusta tuli monien asioiden orja, joita et suunnitellut etkä olisi halunnut elämääsi.

Mutta eräänä päivänä Isäsi löysi sinut. Teki kaikkensa lunastaakseen sinut takaisin. Nyt se on totta, olet tuttujen arpisten ja rakastavien käsivarsien kantamana ja suojaamana. Nämä rakastavat käsivarret kuuluvat Jeesukselle. Aiemmin nämä kädet naulittiin Golgatan ristille sinun tähtesi, hinnaksi siitä, että Jumala sai lunastaa sinut takaisin itselleen. On totta, että Jeesus on tämä Jumalan uhrikaritsa, joka pois otti maailman synnin. Jeesuksen rakkaudella on kyky rakastaa sinut ehjäksi ja puhtaaksi. Puhtailla purjeilla saat jatkaa elosi merta.

Jeesus Rakastaa Sinua! Kokoukset ovat juuri sinua varten. Ole rohkea ja tule kuulemaan lisää.